הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון הינה בין הבודדות בעולם המשלבת את תחומי הביוטכנולוגיה והמזון תחת קורת גג אחת והיא מציעה תואר משולב (הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון) עם התמחות באחד משני האפיקים, כך שבוגרי הפקולטה יכולים להשתלב הן בתעשייה הביוטכנולוגית (הצעירה יחסית) והן בתעשיית המזון.
במשך למעלה מ-60 שנה הפקולטה מחנכת ומכשירה מהנדסים וחוקרים מהשורה הראשונה בתחומי הביוטכנולוגיה ותעשיית המזון; עורכת מחקרים פורצי דרך המשלבים אספקטים מדעיים וטכנולוגיות הקשורים לביוטכנולוגיה ולמזונות שאנו צורכים; משתפת פעולה עם התעשייה ותומכת בהקמה של סטארטאפים רבים בתחומי עשייתה.
לאור אתגרי המאה ה-21, קיימות, גידול באוכלוסיית העולם ושינויים אקלימיים המשפיעים על חיינו מדי יום, אנו שואפים להיות חוד החנית במחקרים פורצי דרך ובפיתוח טכנולוגיות ברות קיימא למען עתיד ועולם בריא ובטוח יותר. מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון שנבנה בימים אלו הוא חלק חיוני ביוזמת הפקולטה לפיתוח טכנולוגיות 'ירוקות' ברות קיימא בתחומים רבים ומגוונים של ביו-טכנולוגיה והנדסת מזון. מטרת המרכז הינה להציע פתרונות לאתגרים עולמיים שעומדים בפנינו לאור הגידול העולמי באוכלוסייה וזאת בתחום של קיימות ואספקת מזון בריא, טעים, דיאטתי ומספק. המרכז ישמש כחממה פורצת ומתקדמת ביותר ליזמים, סטודנטים ושותפים מהתעשייה במחקרים יישומיים, שיתופי פעולה רב תחומיים, התנסויות ותהליכי ייצור מצומצמים תוך שימוש הציוד חצי-תעשייתי.
המרכז יכלול אזור מבקרים לחשיפת עולמות הפודטק בפני תלמידי תיכון ומרכז ייחודי לחברות סטארטאפ בו יוכלו לקבל שירותי מחקר ופיתוח.
אנו מזמינים אתכם להיות שותפים משמעותיים בבניית התשתית המחקרית והחינוכית בחזית תחומי הביוטכנולוגיה ותעשיית המזון. הוקרה אפשרית בחללים רבים ומגוונים ברחבי המרכז ובסכומי תרומה משתנים.