ידידי הטכניון בישראל

תכנית המצוינים לסטודנטים לתואר ראשון

excellence program

תכנית המצוינים של הטכניון הינה תכנית לימודים אקדמית מותאמת אישית למיצוי הסקרנות, היצירתיות והעמקת תחומי הדעת. תכנית הטכניון למצוינים מיועדת לסטודנטים המסוגלים והמעוניינים ללמוד “אחרת”, על פי תכנית לימודים אישית וייחודית, המאפשרת העמקה והרחבה במגוון תחומי ידע. בתכנית ניתנים כלים מקצועיים ואפשרויות רחבות לקידום ופיתוח הפוטנציאל האישי, תוך עידוד היצירתיות, המקוריות והסקרנות בדרך של לימוד עצמי ועבודת צוות.

לכל תלמיד מותאמת תכנית אישית וייחודית, וכן ליווי אקדמי. תלמידי התכנית משולבים במחקר לתארים מתקדמים כבר במהלך לימודיהם לתואר ראשון. תהליך בחירת התלמידים לתכנית מבוסס, בין השאר, על הישגים קודמים, מקוריות, סקרנות אינטלקטואלית ועניין עמוק במדע. על-מנת לאפשר לתלמידי התכנית להקדיש את מירב הזמן ללימודים, הם זוכים לפטור מתשלום שכר לימוד, מגורים חינם במעונות הטכניון, מחשב נייד ומלגת קיום חודשית.

חשיבות התכנית מתבטאת בהצלחת בוגריה. נכון להיום, כ-272 סטודנטים סיימו את תכנית המצוינות, מתוכם 84% המשיכו לסיים את לימודיהם ויותר מ-50% קיבלו תואר דוקטור. ישנם 22 פרופסורים באוניברסיטאות מובילות בישראל וברחבי העולם, שבעה מהם חברי סגל הטכניון.

ידידי הטכניון בישראל תרומה החל מ- 10,000 דולר