ידידי הטכניון בישראל

FIRST- For Inspiration and Recognition of Science and Technology

FIRST® היא קהילת רובוטיקה עולמית המכינה צעירים לעתיד באמצעות תוכניות רובוטיקה ייחודיות ללימודי STEM, החל מגן חובה ועד כיתה י״ב. קבוצות פועלות בתמיכה עולמית של אנשי חינוך, מתנדבים ונותני חסות כדי ללמוד, לחקור, לתכנן, לעצב, לבנות, לתכנת ולהציג את הישגיהם במהלך אתגרים שנתיים. תוכניות אלו, המבוססות על למידה מעשית, חושפות לתלמידים הנדסה ותכנות בסביבת לימוד מרתקת, מכילה ויצירתית, בה הם עובדים בשיתוף פעולה לפתרון אתגר רובוטי שנתי, משלבות התרגשות, יצירתיות ומטפחות כישורים יקרי ערך בעולם האמיתי, ביניהם ביטחון עצמי, תקשורת, יכולת עבודה בצוות, קבלת החלטות, ניסיון בתכנון וניהול משאבים, כישורי מנהיגות ועוד. ל-FIRST יש השפעה מוכחת על לימודי STEM ופיתוח כישורים הרבה מעבר לבית הספר. בוגרי FIRST מובילים ביחידות הטכנולוגיה המובחרות של צה״ל, בפקולטות המובילות בטכניון ובאוניברסיטאות שונות, וכן בתעשיית הייטק. בפעילויות FIRST משתתפים מעל 679,000 תלמידים ותלמידות, ממעל 110 מדינות, מתוכם מעל 18,000 תלמידים ותלמידות בישראל. יחד עימם מעורבים מאות אלפי אנשי חינוך, מדריכים ומתנדבים.
FIRST הינו ארגון בינלאומי ללא מטרת רווח אשר נוסד בארה״ב בשנת 1989 על ידי היזם והממציא דין קיימן. FIRST ישראל, הוקמה בשנת 2005 על ידי האלוף במיל׳ אביהו בן-נון ומהווה חלק מהפרויקט הקדם אקדמי המרכזי של הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.

בשנת 2022-2023 נפתח המחזור הראשון של FIRST – שנת שירות בישראל. בוגרי התכנית ממשיכים לשנת שירות טרום גיוסם לצה"ל ומתנדבים בפריפריה החברתית והגאוגרפית בקרב ילדים ובני נוער במגוון תכניות ויוזמות לקידום חינוך בלתי פורמלי בתחום ה-STEM  (מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה).

ידידי הטכניון בישראל